Przepisiki na smakołyki

Koktail warzywno -owocowy (odc.2)

Nalewka na odporność (odc. 2)

Zakwas buraczany (odc. 2)

Wegetariańska fasola Ala -Bretońska (odc. 4)

Kanapka z Ala-Guacamole (odc. 4)

Chlebek łatwy i pyszny (odc. 4)

Sałatka z pokrzywy (odc. 5)

Mango, salsa i smazony łosoś (odc. 6)

Krewetki i mango (odc. 6)

Wypasiona fasolowa Ala-Meksykańska (odc. 6)

Śniadanko pożywne i smaczne (odc. 7)

Zupa z pieczonych pomidorów, hit! (odc. 7)

Krewetki z dresingiem kokosowo-lemonkowym i szparagi z sezamem (odc. 7)

Co pije BzPR (odc. 8)

Dobro z miodem (odc. 8 a także odc. 23)

Truskawkowe smoothe (odc. 8)

Makaron ze szpinakiem inaczej (odc.9)

Pasta rybna inna wersja (odc. 9)

Zielono mi, czyli baza do wszystkiego (odc. 9)

Ryba zapiekana w pieczonej papryce lub pomidorach (odc. 10)

Albańskie śniadanko (odc. 10)

Sałtka z wędzonego łososia (odc.10)

Pieczona papryka (odc. 10)

Sałatka Wieczorne lato (odc.11)

Pan Baklażan w garniturze (odc. 11)

Krem z 1szej letniej dyni (odc. 12)

Vegańskie brownie z buraków (odc. 13)

Jajecznica i sałatka z nutką tropików (odc. 13)

Pieczona ryba ze szparagami (odc. 13)

Patatas Bravas z kabaczkiem (odc. 17)

Grzyby w różnej postaci (odc. 17)

Kotlety z cukinii z pieczonymi zimniaczkami (odc. 18)

Jesienna kanapeczka (odc. 18)

Zupa Jesienny Obłęd (odc. 19)

Ciasto Ksymeny Kasztanowe Szaleństwo (odc. 19)

Oliwki wg. Ksymeny (odc. 20)

Dorsz w ziolach (odc. 21)


Zielone delicje czyli blanszowana zieleń (odc. 21)

Bogata sałatka Eli K. (odc. 21)

Chutnej z Pani Cebuli (odc. 22)

Makaron Makitadryn w sosie szałwiowym (odc.22)

Korzenne ciasteczka z miodem (odc. 23)

Zdrowa słodycz BzPR z miodem (odc. 22)

Specjały na stole światecznym i ich właściwości (odc.25)

Sałatka z pieczonych buraków (odc. 25)

Kruche ciasteczka imbirowe Ani (odc. 25)

Pan Chrzan (odc. 25)

Trufla Ksymeny, hit! (odc.26)

Ciasteczka z masła orzechowego (odc. 27)

Fritata  czyli przegląd lodowki (odc. 27)

Zupa tajska Morskie Opowieści (odc. 28)

Bułeczki serowe z migdałami (odc. 30)

Zakwas na żur (odc. 32)

Kiszona kapusta w słoiku (odc. 32)

Zupa fasolowa Ala -Meksykańska (odc. 35)

Barszcz czerwony i fasola czerwona (odc. 35)

Sałatka trzech kolorów z oliwą truflową (odc.35)

Warzywa zapiekane z jajkiem (odc. 35)

Zupa z chwastów Ani z Izerskich Łąk (odc. 38)

Salatka z lawenda Spokojny Wieczor (odc.45)

Lemoniada agrestowa z lawenda (odc.45)

Pachnący chlebek (odc.47)

Pieczone figi (odc.51)

Dynia makaronowa (odc.51)

Zapiekana brukseleczka (odc.52)

Szybka szarlotta (odc.52)

Pieczone marchewki z zapieczoną cukinią(odc.53)

Kapusta z truflami i siemieniem (odc.56)

Bogactwo morza w grzybach z pomidorami i dzikim ryżem-  dla insulinoopornych (odc. 60)

Orkiszowe Placuszki (odc. 60)

Śniadanko mistrzów- dla osób isulinoopornych (odc. 62)

Pomidorowa z papryką i kaszą gryczaną (odc. 63)

Zupa Zielona Rybna Zabielana z Amarantusem (odc. 65)

Potęga Warzyw- zupa (odc. 67)

Chłodnik (odc. 67)

Orkiszowa szarlota (odc. 69)

Konfitura z pigwy (odc. 69)

Czas na kabaczka  (odc. 69)

Młoda kapusta po Poznańsku (odc. 70)

Gruszka Miłości- czyli oberzyna (odc. 70)

Sobotni Wieczor z Jarmużem (odc. 73)

Sałatka z żurawiną (odc. 76)

Ser Pleśniowy z Żurawiną (odc. 76)

Wiedźmowa pasta BzPR z baziami i ich pyłkiem (odc. 78)

Chleb bez mąki Primo (odc.78)

Zupa Zimowa Orientalna na Kaczce (odc. 77)

Konfitura z żurawiny (odc. 76) 

Pasta z awokado (odc. 76)

Rosół kolagenowy (odc. 79)

Tagine- ceramiczne naczynie zdrowia i smaku, Tagine II, Tagine III i IV (odc. 81)

Szakszuka (odc. 83)

Sałatka Zielone z Czerwonym z sosem orientalnym (odcinek 83)

Sos z czarnej porzeczki (odc. 84)

Koktail błonnikowy: siemie, słonecznik, dynia (odc. 84)

Kapusta modra z cykorią, z sosem śmietanowo- miętowym (odc. 84)

Ser do smażenia- Paneer (odc. 84)

Kabaczek w wielu odsłonach (odc. 87)

Kotlety ziemniaczane z grzybami (odc. 87)

Pieczona papryka z pomidorami i kabaczkiem ( odc. 87)

Popołudniowy misz- masz ( odc. 87)

Pasta ze słonecznika ( odc. 87)

Zupa z  kiszoną kapustą i kaszą jaglaną (odc. 92) 

Rosół na bogato- kolagenowy  (odc. 92)

Kiszony topinambur (odc. 92)

Modra sałatka (odc. 92)

Babka ziemniaczana według przepisu Piotra Mańki (odc. 98)




Komentarze

Blog dla kobiet 40+

Zastanawiasz się, jak zadbać o ciało i ducha po czterdziestce? Chcesz wiedzieć, jak być szczęśliwą, atrakcyjną i spełnioną kobietą, w pełni świadomą swojej wartości? Babcia z piekła rodem to jedyny w swoim rodzaju blog, który został stworzony specjalnie dla kobiet 40+ oraz wszystkich tych pań, które pragną cieszyć się życiem w każdym wieku. Znajdziesz w nim odpowiedzi na wiele nurtujących Cię pytań, nie tylko tych związanych z tematyką urody oraz wizerunku. Czeka tu na Ciebie mnóstwo interesujących przepisów kulinarnych, wskazówek dotyczących naturalnej pielęgnacji ciała, a także wartościowych porad z zakresu zdrowego trybu życia i dbania o siebie. Ten wyjątkowy serwis poradnikowy dla kobiet doda Ci motywacji do działania na każdy dzień, ułatwi zmianę niewłaściwych nawyków i sprawi, że na nowo spojrzysz na otaczającą Cię rzeczywistość. Dzięki niemu znajdziesz sens egzystencji i nauczysz się cieszyć codziennością, kiedy wszystkie dni wyglądają tak samo.

Babcia z piekła rodem – to miejsce dla każdej z nas!

Chcesz wprowadzić jakieś zmiany w swoim dotychczasowym życiu? Szukasz inspiracji i pozytywnej energii, które pozwolą Ci w końcu odnaleźć Twoją prawdziwą pasję? Babcia z piekła rodem to blog tworzony przez energetyczną artystkę, która doskonale wie, jak poradzić sobie z upływającym czasem, by zachować młody umysł, ciało i ducha. Jeszcze kilka lat temu kobiety po czterdziestce były praktycznie niezauważane. A przecież one też pracują, wychowują dzieci i pragną jak najlepiej czuć się w swojej własnej skórze. Jeśli Ty też tak uważasz – koniecznie dołącz do nas i bądź szczęśliwa bez względu na metrykę! Miłej lektury!

Blog lifestylowy dla kobiet